לפי ההלכה שנקבעה בבית המשפט העליון, אופניים חשמליים וקורקינט חשמלי אינם מוגדרים ככלי רכב מנועי.
המשמעות המשפטית היא שדינו של רוכב האופניים החשמליים (או הקורקינט) כדין הולך רגל. ומכאן, שרוכב שנפגע בתאונה עצמית לא יהיה זכאי לפיצוי בגין הנזקים שייגרמו לו כתוצאה מהתאונה (אלא אם הרוכב מבוטח בפוליסה לתאונות אישיות). במקרה הקשה יותר, אם פגע הרוכב בהולך רגל – הוא חשוף לתביעה לפי פקודת הנזיקין והמשמעויות הכלכליות עשויות להיות קשות.
על פי הסטטיסטיקה שנערכה במכון התקנים – רוב הנפגעים בתאונות המערבות אופניים או קרקינט חשמליים, הם הרוכבים עצמם.
בשל המצב המשפטי דהיום, בו יכול רוכב שנפגע בתאונה עצמית, למצוא עצמו ללא פיצוי, אף בגין נכות שנגרמה לו כתוצאה מהתאונה, עומדת לפתחה של הכנסת הצעת חוק שתשנה את פני הדברים.
אך עד שלא יוסדר אחרת בחוק – על רוכב האופניים או הקורקינט החשמלי, לוודא שברשותו פוליסה מתאימה. ניתן לברר את סוגי הפוליסות הייעודיות הרלוונטיות דרך חברות הביטוח שנמצאות במגמת השקה של כיסוי ביטוחי לרוכבים. מומלץ בחום לרכוש (ככל שניתן) גם כיסוי לצד ג’ – כיסוי כזה יכסה את הנזקים לצד שלישי בתנאי שהרוכב רכב בהתאם לדרישות הדין (לא על המדרכה, עמצאי מיגון ותאורה תקניים וכו’).
יחד עם זאת, חשוב להקטין את הסיכון לפגיעה אפשרית, ככל שניתן, על-ידי הכרת התקנות המסדירות את אופן השימוש באופניים חשמליים . כך, הרכיבה מותרת מגיל 16 ואילך, חל איסור לרכב על המדרכה, למעט בשבילי אופניים המיועדים לכך, וכן, חלה חובה לחבוש קסדה.